Bănci și Asigurări

Băncile din Europa sunt în fierbere: Se aud zvonuri privind o fuziune dintre UniCredit şi Commerzbank, bancă pe care o vor şi francezii de la BNP Paribas

Băncile din Europa sunt în fierbere: Se aud zvonuri...

Autor: Ştefan Stan

21.09.2017, 12:58 24682

UniCredit Italia a anunţat recent că este interesată de o eventuală fuziune cu Commerzbank, a doua bancă germană, potrivit unor surse citate de Reuters. Dacă se va concretiza tranzacţia, ar urma să se creeze una dintre cele mai mari bănci din Europa.

Cea mai mare bancă italiană, care caută potenţiali parteneri în Europa, a semnalat că este interesată de o fuziune, care ar putea avea loc odată ce planul de restructurare al băncii va fi finalizat, în următorii doi ani.

Deşi este încă în stadiu incepient, interesul UniCredit pentru Commerzbank, guvernul german, care deţine 15% din Commerbank, după ce a salvat-o în timpul crizei financiare, ar putea să paveze o fundaţie pentru ceea ce ar fi una dintre cele mai mari fuziuni din istoria băncilor europene, din afara graniţelor unei singure ţări.

Acţiunile Commerzbank au crescut cu peste 3% în Frankfurt după anunţul Reuters, în timp ce UniCredit a scăzut cu aproape 3% în Milano.

Contactul UniCredit cu Berlinul este încă într-un stadiu incipient, iar altă sursă a declarat că şi alte grupuri şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank. 

Guvernul german ar favoriza însă o fuziune între Commerzbank şi BNP Paribas, potrivit cotidianului german WirtschaftsWoche. Discuţiile cu miniştri de finanţe sunt încă la început, iar semnalele UniCredit au venit după discuţiile cu BNP. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO