Bănci și Asigurări

Bănci europene: Creşterea câştigurilor dovedeşte că raliul acţiunilor este unul corect

Bănci europene: Creşterea câştigurilor dovedeşte că...

Autor: Catalina Apostoiu

07.05.2021, 00:00 71

Toate băncile de top din Europa care au raportat rezultatele pe primul trimestru au depăşit până acum aşteptările analiştilor, cifrele venind pe fondul unor perspective mai încurajatoare privind pandemia şi al unui avans puternic al veniturilor din tranzacţii, relatează Bloomberg.

Pentru unele dintre acestea, inclusiv ING, subvenţiile venite din partea Băncii Centrale Europene au jucat de asemenea un rol semnificativ. Băncile Europei au pus deoparte miliarde de dolari anul trecut ca pregătire pentru un val aşteptat de defaulturi în condiţiile în care segmente însemnate din economie au fost închise pentru stăvilirea coronavirusului.

Însă programele masive de susţinere lansate de guverne şi bănci centrale au protejat companiile de impact până acum, iar mulţi se aşteaptă acum ca nivelul final al defaulturilor să fie mai scăzut decât se anticipase iniţial.

Rezultatele solide de pe primul trimestru au determinat unele bănci, printre care Deutsche Bank, să-şi revizuiască în sus estimările privind veniturile din trading pe întregul an deşi întrevăd o încetinire la un anumit moment. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO