LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Bănci și Asigurări

Bancherul viitorului: bancher comercial şi/sau IT-ist? Radu Topliceanu, BRD: Băncile înseamnă informatică şi oameni

Băncile înseamnă, în zilele noastre, informatică şi oa­meni, iar tehnologia nu este un scop în sine, ci o platformă care facilitează interacţiunile umane, aşa că viitorul va fi al ce­lor care au o înţelegere foarte bună a tehnologiei, a be­ne­ficiilor ei şi a modului în care ea poate ajuta clienţii, con­si­deră Radu Topliceanu, director general adjunct al BRD pe retail. „Am început să ne pregătim pentru viitor, avem deja platforme interne de învăţare care pregătesc tranziţia digitală şi îi ajută pe colegii noştri să îşi dezvolte abilităţile“, a declarat Topliceanu pentru ZF.

Referindu-se la evoluţia reţelei teritoriale bancare în perspectivă, şeful retailului din BRD a amintit că BRD mi­zea­ză pe un model phygital, care combină prezenţa fizică cu digitalizarea fluxurilor şi accesarea lor de la distanţă, tendinţa fiind de scădere a numărului de unităţi bancare.

Iar rolul salariaţilor din unităţi va fi acela de a acorda consiliere clienţilor pentru operaţiuni şi produse mai sofisticate, mai spune el.

„Suntem deja angajaţi într-un proces de optimizare a reţelei de unităţi, reflectând astfel creşterea apetitului clienţilor pentru canalele digitale. Operăm astăzi o reţea cu aproximativ 620 de unităţi, tendinţa fiind către scădere. Rolul unităţilor va evolua, majoritatea operaţiunilor curente va migra către aplicaţii digitale, iar în aceste condiţii rolul salariaţilor din unităţi va fi acela de a acorda consiliere clienţilor pentru operaţiuni şi produse mai sofisticate.“

Despre dimensiunea reţelei, Topliceanu susţine că „va fi definită de comportamentul clienţilor, ritmul de dezvoltare a serviciilor digitale şi de potenţialul de optimizare a prezenţei fizice.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.