Bănci și Asigurări

Bancherul francez din spatele BRD a murit

Bancherul francez din spatele BRD a murit

Autor: Cristian Hostiuc

19.08.2016, 10:41 20605

BRD, a doua bancă din România, a anunţat în această dimineaţă că Didier Alix, membru al boardului băncii a încetat din viaţă.

Alix era cel mai vechi membru non-executiv al Consiliului de Administraţie al Băncii, el fiind numit de francezii de la Societe Generale imediat după preluarea băncii în 1998 în procesul de privatizare.

O româncă inginer a descoperit o problemă a automobilelor Tesla şi a fost dată afară IMEDIAT de celebrul Elon Musk

“Domnul Didier Charles Maurice Alix a deţinut calitatea de administrator al BRD-Groupe Societe Generale începând cu anul 1999, iar prezenţa sa în Consiliiul de Administraţie a marcat profund istoria recentă a băncii”, a anunţat vineri dimineaţă banca.

Cel mai vechi membru executiv al BRD este Petre Bunescu, vicepreşedinte al Băncii, poziţie pe care o deţine de dinainte de privatizarea băncii în 1999.

Didier Alix, un bancher francez cu vastă experienţă, a participat la toate deciziile BRD din ultimii 16 ani, începând cu perioada de restructurare de la începutul anilor 2000 după care a urmat creşterea fulminantă pe retail din 2004 până în 2008, după care a urmat perioada de criză care a implicat gestionarea unui volum mare de credite neperformante care au ieşit la iveală după 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO