Bănci și Asigurări

Bancherii de la ABN se fac profesori

28.05.2003, 00:00 15

ABN AMRO Bank, sucursala a bancii olandeze cu acelasi nume, vrea sa ajute la pregatirea de specialisti financiar-bancari, dar si de jurnalisti specializati in domeniu. Nu doar din perspectiva cunostintelor tehnice, ci si a unei culturi institutionale de tip european.
Banca a lansat ieri in parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) si Universitatea Bucuresti, programul "Valori Europene", prin care studenti ai celor doua institutii vor beneficia de cursuri de prezentare a experientei si valorilor pe care se bazeaza sistemul bancar european.
"Simtim ca este de datoria noastra sa venim in intampinarea viitorilor specialisti printr-un program care isi propune sa deschida drumul dezvoltarii unei culturi institutionale bancare de tip european", a declarat Henk Mulder, presedintele ABN AMRO.
Pieter Jan Wolthers, ambasadorul Olandei la Bucuresti, spune ca, in perspectiva integrarii, sistemul bancar romanesc are nevoie de schimbari de abordare si de mentalitati, nu doar de alinierea la proceduri admnistrative sau contabile.
Cursurile oferite de ABN AMRO, cu o durata de 14 saptamini, vor fi disponibile din aceasta toamna pentru studentii din anul III ai Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE si ai Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO