Bănci și Asigurări

Bancherii aşteaptă de la Ministerul Finanţelor detalii privind categoriile de clienţi pentru care s-ar putea prelungi amânarea ratelor şi în 2021 şi condiţiile aplicării moratoriului

Bancherii aşteaptă de la Ministerul Finanţelor detalii...

Autor: Claudia Medrega

12.10.2020, 08:30 498

♦ O problemă de fond avută în vedere de bancheri este dacă odată cu prelungirea moratoriului de amânare a ratelor şi în 2021 s-ar putea prelungi sau nu şi flexibilizarea reglementărilor bancare astfel încât astfel de credite amânate să nu fie considerate neperformante.

Bancherii aşteaptă să discute cu Ministerul Finanţelor detaliile concrete privind categoriile de clienţi pentru care s-ar putea aplica prelungirea amânării ratelor la credite şi în 2021 şi condiţiile exacte ale aplicării în continuare a moratoriului de amânare a ratelor, o problemă de fond fiind dacă se va prelungi sau nu şi flexibilizarea reglemen­tă­ri­lor bancare astfel încât astfel de credite amânate să nu fie considerate neperformante, potrivit unor surse din piaţa bancară.

„Problema de fond este derogarea de la Autoritatea Bancară Europeană astfel încât să nu facem provizioane pentru acele credite amânate la plată. Şi să vedem la ce categorii de clienţi s-ar aplica prelungirea moratoriului de amâ­nare a ratelor. Aşteptăm să discu­tăm cu Ministerul Finanţelor propu­ne­rea concretă pe care o are în vedere pentru prelungirea moratoriului şi în 2021“, au menţionat sursele citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO