Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Banca Transilvania vrea să răscumpere până la finele anului 15 mil.de acţiuni proprii. Acţiunile băncii au crescut imediat pe bursă cu 2,84%

Banca Transilvania va derula în perioada 14 noiembrie-31 decembrie un proces de răscumpărare a maxim 15 milioane de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 3,5 lei/titlu. Acţiunile băncii au crescut imediat pe bursă cu 2,84%.

”Rascumpararea de actiuni BT (TLV), in conditiile legii si in cadrul limitelor Hotararii AGEA din data de 26.04.2017, respectiv cumpararea un numar de maxim 15.000.000 actiuni(din totalul celor 25.000.000 de actiuni aprobate a fi rascumparate de catre AGEA) cu valoarea nominala de 1 leu/actiune, la un pret minim egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 3,5 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la BVB, valabile in perioada de răscumpărare”, arată anunţul BT publicat marţi la BVB.

Măsura a fost aprobată ieri de Consiliul de Administraţie al băncii.

Acţiunile băncii au crescut puternic până în luna mai, când au atins un maxim de 3 lei, după care au început să scadă, în ton cu scăderea bursei de la Bucureşti. O acţiune TLV era tranzacţionată marţi dimineaţă la 2,14 lei/titlu, în creştere cu 1,42%.

Banca Transilvania a anunţat luni seară pe bursă rezultatele financiare la 9 luni din 2017, care indică un profit net de 780 de milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut.

Banca, numărul doi în România, a ajuns la active de 54,9 miliarde de lei, cu o solvabilitate de 17,95%, care nu include rezultatul primelor 9 luni ale anului. Creditele în sold au ajuns la 29,9 miliarde de lei, în creştere cu 10%, faţă de finalul anului 2016.

Banca Transilvania este în plin proces de achiziţie a Bancpost, tranzacţie aşteptată să se încheie la finalul lunii noiembrie.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.