Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, profit net de 901 mil. lei în S1/2021, în creştere cu 48%. Ömer Tetik, CEO: Este o perioadă de relansare a României, iar noi am contribuit la acest lucru prin creşterea finanţărilor. Soldul creditelor BT înregistra în S1/2021 un salt de 1,8% faţă de S1/2020, la 42,6 mld. lei

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Suntem banca românilor, procesăm un volum de operaţiuni vital pentru economie şi avem peste 7 milioane de români acţionari direcţi şi indirecţi.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Suntem banca românilor, procesăm un volum de operaţiuni vital pentru economie şi avem peste 7 milioane de români acţionari direcţi şi indirecţi.

Autor: Claudia Medrega

24.08.2021, 00:08 1022

♦ Câştigul obţinut de Banca Transilvania în primul semestru (S1) din 2021 este cel mai mare profit din S1 din ultimii 13 ani ♦ Soldul provizioanelor BT a crescut în S1 la 3,48 mld. lei, cu 9% peste nivelul de la final de 2020.

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit după active de pe pia­ţa bancară româ­neas­că, a obţinut după primul semestru (S1) din 2021 un profit net de 901 mil. lei, în creştere cu 48,3% comparativ cu câştigul din S1/2020, perioadă marcată puternic de pandemia COVID-19.

Prima jumătate a anului confirmă relansarea economiei, iar realizările Băncii Transilvania din această pe­rioadă arată că banca şi-a continuat rolul de susţinător al dezvoltării eco­nomice a României şi al românilor, finan­ţând consistent atât populaţia, cât şi companiile şi crescând volumul operaţiunilor, potrivit informaţiilor transmise de banca din Cluj. Pe lângă activitatea dedicată clienţilor, Banca Transilvania a continuat să contribuie la consolidarea sectorului bancar din România şi a semnat în cursul pri­mu­lui semestru al anului angaja­mentul ferm de achiziţie a Idea Bank şi a com­paniilor din grupul Idea România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO