Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, liderul pieţei, a obţinut un profit de 1,2 mld. lei în 2020, cu 26% sub 2019. Horia Ciorcilă, preşedintele boardului: Ne menţinem angajamentul de a contribui la relansarea mediului de afaceri

„Pentru acest an suntem optimişti în privinţa BT, atenţi la trenduri, dar şi la oportunităţi care ar putea face sens“, afirmă preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Gestionarea adecvată a costu­ri­lor şi creşterea volumului de ope­raţiuni au ajutat Banca Transil­vania, cea mai mare bancă din România după active, să obţină un profit consistent, de circa 1,2 mld. lei, în anul 2020 care a fost marcat de pandemia de COVID-19.

La nivel de bancă, profitul a fost mai mic cu 26% faţă de nivelul din 2019, în timp ce la nivel de grup scăderea a fost de 20%, câş­tigul întregului grup financiar Banca Transil­va­nia depăşind în 2020 nivelul de 1,47 mld. lei.

„Am încheiat un an atipic, fără prece­dent şi suntem mulţumiţi de faptul că rezul­ta­tele noastre au depăşit previziunile con­servatoare din bugetul iniţial. În 2020 am demonstrat din nou că ne-am adaptat şi că avem o echipă experimentată şi sudată, care poate face faţă inclusiv unui context atât de complicat. Cel mai important însă este că ne-am respectat promisiunile, că am contri­buit atât la partea socială, cât şi la susţinerea companiilor locale şi a economiei în ansam­blu“, spune Horia Ciorcilă, preşedin­tele Consiliului de Adminis­traţie al Băncii Transilvania.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.