Bănci și Asigurări

Banca Transilvania isi vinde participatia la Asiban

31.10.2007, 19:01 17

Banca Transilvania (BT) a anuntat ieri pe Bursa ca intentioneaza sa vanda participatia de 25% pe care o detine la compania de asigurari Asiban, dupa ce luni si BRD-SocGen, care detine tot 25% din asigurator, si-a comunicat intentia de vanzare. Si ceilalti doi actionari ai Asiban, BCR si CEC, fiecare cu 25%, isi vor vinde pachetele de actiuni.
"BT mentioneaza ca intentia de instrainare a actiunilor Asiban nu s-a materializat pana in acest moment intr-o decizie adoptata in mod formal de catre Consiliul de Administratie al bancii. Adoptarea deciziei formale cu privire la aceasta instrainare se intentioneaza a fi luata inainte de finalizarea tranzactiei, care este prevazuta pentru sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008", a spus banca.
Surse din piata spun insa ca tranzactia nu se va realiza pana la sfarsitul acestui an, primele oferte pentru preluarea Asiban urmand sa fie depuse la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie.
Cele patru banci intentioneaza sa isi vanda actiunile unui singur investitor. Consultantul ales este banca europeana de investitii Rothschild, iar partea juridica a tranzactiei este asigurata de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO