Bănci și Asigurări

​Banca Transilvania se extinde pe piaţa pensiilor private şi cumpără Certinvest Pensii: „Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii”

​Banca Transilvania se extinde pe piaţa pensiilor...

Autor: Georgiana Mihalache

04.10.2019, 11:16 23872

Grupul Financiar Banca Transilvania îşi extinde serviciile financiare printr-o investiţie în domeniul  pensiilor administrate privat, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe bursă.

BT Asset  Management S.A.I.(BTAM) şi BT Investments achiziţionează 100% din Certinvest Pensii, care administrează peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanţi.

„Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devinăun jucator cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piaţă,  pe  modelul companiilor  pe  care  le  avem  deja  în  Grupul Financiar Banca Transilvania”, a spus Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

După semnarea agajamentului ferm de astăzi urmează etapa de primire aaprobării achiziţiei din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania,specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM  are  în  prezent  peste  3,9 miliarde  lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 40.000 de clienţi. Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, membru exclusiv în România al alianţei internaţionale Oaklins.

Banca Transilvania a devenit în 2018 noul lider al sistemului bancar local după active, în urma achiziţiei Bancpost, ajungând la active de 74,3 mld. lei şi o cotă de piaţă de circa 16,5%.

Banca Transilvania era pe locul 7 în România la începutul crizei, în 2009, dar prin două achiziţii - Volksbank şi Bancpost - la care s-a adăugat creşterea organică prin atragerea clienţilor lăsaţi de celelalte bănci şi a altora noi, a ajuns la finalul lui 2018 pe locul 1, detronând BCR, cea care a fost liderul autoritar din 2000 încoace. Capitalizarea Băncii Transilvania este de 12,4 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO