Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, creştere de 3,2% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi. Înainte de minivacanţa de Paşte, banca de la Cluj a anunţat un profit mai mare cu 116% în T1

Banca Transilvania, creştere de 3,2% în deschiderea...

Autor: Liviu Popescu

04.05.2021, 10:14 417

In primele minute de tranzacţionare ale şedinţei din 4 mai 2021, acţiunile Băncii Transilvania – cele mai lichide de la bursa românească, înregistrează o apreciere de până la 3,2% pe o lichiditate de 3,8 milioane de lei, fiind cele mai performante din structura indicelui principal BET. Spre comparaţie indicele principal urcă cu 1,6% la 11.520 de puncte, un nou maxim istoric.

Astfel, acţiunile TLV înregistrează un preţ de 2,57 lei pe unitate, faţă de cel de 2,49 lei în şedinţa de joi – ultima de săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că valoarea de piaţă a celei mai mari bănci din România a ajuns la aproximativ 14,7 miliarde de lei.

Pe locul doi în clasamentul celor mai mari creşteri din BET se poziţionează Petrom cu aproape 3% iar podiumul este completat de Fondul Proprietatea cu 1,4%. Acestea sunt şi cele mai mari companii care alcătuiesc structura indicelui BET şi care “dictează” aşadar direcţia indicelui.

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestio­nate, a raportat pentru primul trimestru din 2021 un profit net de 656 milioane de lei la nivel de grup, în creştere faţă de rezultatul net de 303 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, aşadar un plus de 116%.

Pe de altă parte veniturile operaţio­na­le ale grupului s-au majorat de la 934 mil. lei la 1,16 miliarde de lei, în timp ce activele la nivel de grup au ajuns la aproximativ 111 mld. lei, potrivit raportului publicat joi seară la Bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO