Bănci și Asigurări

Banca Transilvania: Conducerea a primit pachete de acţiuni în cadrul unui program de stock option plan. Omer Tetik, CEO, a luat 545.000 de acţiuni în valoare de 1,64 mil. lei

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Omer Tetik, CEO, şi şase directori generali adjuncţi au primit în total un număr de 1,44 de milioane de acţiuni la bancă în cadrul unui program de stock option plan, cât şi ca remuneraţie variabilă amanată din programele de stock option plan din 2018, 2019 şi 2020.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare din 7 septembrie, respectiv 3,01 lei pe unitate, acţiunile alocate directorilor Băncii Transilvania valorează aproximativ 4,33 de milioane de lei.

Astfel, Omer Tetik, şeful Băncii Transilvania a fost remunerat cu 545.100 de acţiuni TLV în valoare de 1,64 mil. lei, în timp ce directori generali adjuncţi George-Răzvan Călinescu, Leontin Toderici, Mihaela Simona Nădăşan, Gabriela-Cristina Nistor, Tiberiu Moisa şi Luminiţa-Delia Runcan au primit între 147.310 şi 153.800 de acţiuni, pachete care valorează fiecare între 443.400 şi 462.944 de lei, arată calculele ZF.

Pentru programul de stock option plan, transferul direct al dreptului de proprietate asupra acţiunilor la Depozitarul Central a avut loc în data de 2 septembrie, în timp ce pentru remuneraţia amânată, transferul direct al acţiunilor din fiducie, operat de BT Capital Partners, s-a realizat pe 6 septembrie.

Banca Transilvania are 17,3 miliarde de lei valoare bursieră, în contextul în care acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 33,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,33 miliarde de lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.