Bănci și Asigurări

Banca Transilvania şi CEC Bank introduc în premieră plăţile cu numărul de mobil în locul IBAN, prin AliasPay. Sabin Carantină, şeful Transfond: Sunt convins că AliasPay va „crea dependenţă“ şi se va extinde în ritm accelerat în piaţa de plăţi din România

Banca Transilvania şi CEC Bank introduc în premieră...

Autor: Cristina Bellu

19.03.2021, 00:05 3696

Banca Transilvania şi CEC Bank au implementat o soluţie prin care clienţii pot iniţia plăţi între două conturi deschise la aceste bănci uti­lizând doar numărul de telefon mo­bil al beneficia­rului plăţii, prin in­ter­me­diul serviciului AliasPay, dez­voltat şi pus la dispo­zi­ţie comuni­tăţii ban­care de către Transfond.

Consumatorii fi­nali de servicii fi­nan­ciare din România vor putea utiliza AliasPay în măsura în care băncile la care au cont (fur­nizorii de servicii de plată) participă la acest serviciu.

„Ne bucurăm să fim parte din această premieră în sistemul bancar din România, prin lansarea opţiunii de transfer de bani interbancar folosind nu­mărul de telefon mobil. Clienţii Băn­cii Transilvania au acces începând de azi la serviciul AliasPay prin apli­caţia BT Pay, folosită de pes­te 1,2 mi­lioane de per­soane“, spune Leontin Toderici, di­rector general ad­junct ope­raţiuni la Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO