Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a obţinut un profit de 848 mil. lei în S1/2019, în creştere cu 28%. Omer Tetik, CEO al băncii: „Rezultatele pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare“

Banca Transilvania a obţinut un profit de 848 mil. lei...

Autor: Claudia Medrega

15.08.2019, 00:07 2000

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit după active de pe piaţa locală, a raportat pentru primul semestru (S1) un profit net de 848 mil. lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acesta este cel mai bun câştig net raportat de banca din Cluj pentru primul semestru pe parcursul ultimului deceniu, rezultatul fiind influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării cu 20% faţă de S1/2018, la 37,7 mld. lei, într-un context caracterizat de dobânzi mai mari.

„A fost o perioadă dinamică, cu volume în creştere, ceea ce ne-a permis să obţinem venituri bune în condiţiile unor comisioane reduse. Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în BT. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare“, a declarat Omer Tetik, director general la Banca Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, profitul net a urcat în primul semestru până la 942,3 mil. lei. Banca Transilvania a strâns în S1/2019 venituri operaţionale de aproape 1,9 mld. lei, în creştere cu peste 32% faţă de S1/2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO