Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a donat 665.000 de euro pentru spitale în lupta cu COVID-19

Banca Transilvania a donat 665.000 de euro pentru spitale...

Autor: Alex Ciutacu

01.04.2020, 18:15 1649

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a donat până acum 665.000 de euro către peste 30 de spitale din ţară, în lupta cu pandemia de COVID-19, potrivit informaţiilor oferite de bancă.

Printre eforturile BT se numără achiziţionarea de consumabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, aparate de ventilaţi pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca sau achiziţionarea de consumabile, precum măşti, dezinfectant şi costume de protecţie, pentru mai multe spitale din ţară.

Ce măsuri a luat BT pentru clienţi

Înainte ca statul să legifereze prin OUG amânarea ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni, mai multe bănci, printre care şi BT, au anunţat că le oferă clienţilor afectaţi posibilitatea de a-şi amâna ratele pe o perioadă de până la trei luni.

„Puteti amana pana la 3 rate la credite (imprumuturile cu garantie imobiliara, creditele de consum, creditele Prima Casa). Practic, amanarea perioadei de creditare inseamna prelungirea duratei creditului cu numarul de luni aferent, fara costuri suplimentare. Exceptie face creditul Prima Casa, caz in care amanarea inseamna redistribuirea ratelor lunare amanate pe perioada ramasa de creditare”, a transmis Banca Transilvania.

În ceea ce priveşte IMM-urile şi comapniile, BT spune că acestea îşi pot reduce ratele la credit pentru urmtăoarele 6 luni „cu până la 100%”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO