Bănci și Asigurări

Banca Tiriac intra in hora reducerii dobanzilor la creditele de consum

08.02.2005, 00:00 16



Banca Tiriac a anuntat ieri scaderea dobanzilor la creditele in lei acordate clientilor persoane fizice cu pana la cinci puncte procentuale. si la cele in valuta cu pana la un punct procentual. Totodata, banca si-a ajustat si dobanzile remunerate la depozite.



Banca devine astfel al saptelea jucator de pe piata care isi ajusteaza dobanzile de la incpeutul anului. Ultima scadere de dobanzi avusese loc chiar in luna decembrie.



Astfel, dobanzile la creditul pentru nevoi personale - Multicredit si la creditul Metro au coborat cu cinci punct procentuale, pana la 19% pe an, nivelul standard pentru toate imprumuturile de consum acordate de banca.



La imprumuturile pentru achizitionarea de autovehicole si la cele acordate pe Cardul de Credit dobandzile au scazut cu patru puncte procentuale, pana la 19% respecitv 25% pe an. Prin cardul de credit lansat la sfarsitul anului trecut sub sigla Mastercard, banca ofera finantari cuprinse intre 200 si 5.000 de euro (echivalent in lei).



La imprumuturile imobiliare in euro dobanda a fost redusa cu 0,5 puncte procentuale, iar la cele de consum cu un punct procentual, pana la 11% , atat pentru euro cat si pentru dolar.



Banca a redus deasemenea, pana la 21% pe an, dobanzile la facilitatea de overdraft pe cardurile de debit si la creditul Vacanta.



Clientii care au deschis un Cont Central la banca (in care sunt varsate veniturile lunare), benefizciaza de dobanzi preferentiale, mai mici cu un punct procentual fata de cele standard.



"Banca Tiriac a operat scaderi importante la dobanzile percepute la credite pentru a incuraja cererea pentru finantari imobiliare, achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata si autoturisme sau credite pentru alte nevoi personale. Pentru anul in curs, avem in vedere atat dezvoltarea unor pachete de produse integrate cat si a unor programe de fidelizare adresate tuturor clientilor nostri" a declarat Catalin Parvu, vicepresedinte al Bancii Tiriac.



La sfarsitul saptamanii trecute banca a hotarar si reducerea dobanzilor remunerate la depozitele in lei ale clientilor cu un punct procentual. Astfel, dobanzile variaza acum intre 12,5% si 14% pe an. Banca un a modificat dobanzile la depozitele in euro si dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO