Bănci și Asigurări

Banca Romaneasca da credite in valuta cu dobanda fixa

08.08.2000, 00:00 14



Banca Romaneasca, in colaboare cu Fondul Romano-American pentru Investitii, acorda persoanelor juridice credite in valuta pe o perioada de trei ani si o dobanda fixa de 15% pe an.

Valoarea minima a imprumutului este de 20.000 de dolari, in timp ce suma maxima contractata poate fi de 150.000 de dolari. Creditul se acorda si se ramburseaza in dolari, comisionul perceput de banca fiind de 1% din valoarea totala a imprumutului si se retine la prima utilizare.

Banii obtinuti pot fi utlilizati pentru achizitionarea de active fixe, cum ar fi echipamente, utilaje, mijloace de transport, spatii pentru desfasurarea activitatii, achizitii de materii prime si materiale, sau pentru extinderea si modernizarea capacitatilor de productie.

Beneficiarii unui astfel de imprumut pot fi firme private romanesti mici si mijlocii cu activitate in domeniile de productie, constructii, transporturi, comert si alte servicii, care indeplinesc urmatoarele conditii: activeaza intr-un judet in care Banca Romaneasca isi desfasoara activitatea (Alba Iulia, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Arges, Sibiu, Timisoara si Targu-Mures), au o echipa manageriala consolidata si un capital majoritar detinut de rezidenti in Romania si in procent de minim 30% de cetateni romani.

In plus, numarul angajatilor companiei nu trebuie sa depaseasca 200 de persoane si, in cazul activitatilor noi, aceasta sa faca dovada ca poate contribui cu minim 30% din valoarea totala a proiectului prin efort propriu.

Banca Romaneasca nu acorda credite pentru finantarea pe termen scurt a capitalului de lucru, pentru activitati legate de jocuri de noroc, producere si comercializarea de tutun, alcool, articole avortive, armanent, munitie, statii de benzina, tranzactii imobiliare, investitii in titluri de valoare si speculatii valutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO