Bănci și Asigurări

Banca Românească: Clienţii vor putea să schimbe moneda în care economisesc

Banca Românească: Clienţii  vor putea să schimbe...

Autor: Andra Oprescu

10.12.2014, 18:03 1129

Banca Românească, o bancă de talie medie din sistem, a lansat un nou produs, depozitul Convertibil, destinat clienţilor care vor să schimbe moneda în care economisesc. Clienţii care constituie un astfel de depozit au opţiunea conversiei  depozitului între trei valute: leu, euro şi dolar.

Suma minimă pentru constituirea depozitului este de 20.000 de lei sau  5.000 de euro/dolari, banii putând fi plasaţi pe o perioadă de maximum 2 ani.

Rata de dobândă este fixă pe toată perioada constituirii depozitului şi ajunge la maxim 3,80% pe an, pentru depozitele în lei cu o maturitate de 2 ani. Dobânda poate fi capitalizată atât la conversie, cât şi la prelungire.

În cazul conversiei depozitului după cel puţin 30 de zile de la constituire, clientul primeşte o bonificaţie de până la 2,70%, aferentă depozitelor la termen.

Conversia se realizează la cursul de schimb standard oferit de bancă, iar suma convertită va fi cel puţin egală cu principalul depozitului după conversie. Rata de dobândă aplicată depozitului în noua valută se determină în funcţie de numărul de zile de depozit dintre data conversiei (inclusiv) şi data maturităţii depozitului inţial (exclusiv).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO