Bănci și Asigurări

Banca Naţională a avizat noua conducere a Idea Bank, numită de polonezii de la Getin

Stephen Orlesky, noul preşedinte al Idea Bank (RIB). Foto: Andreea Alexandru

Stephen Orlesky, noul preşedinte al Idea Bank (RIB). Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ciprian Botea

17.07.2014, 00:00 681

RIB, banca preluată anul trecut de grupul polonez Getin Holding şi care va fi redenumită în toamnă Idea Bank, a ajuns să aibă o structură de conducere completă, după ce BNR a aprobat mandatele acordate de polonezi canadianului Stephen Orlesky (preşedinte), Anei Cernat, Mioarei Popescu şi lui Radu Vasilescu (fiecare deţinând câte o funcţie de vicepreşedinte).

Stephen Orlesky şi Ana Cernat fuseseră recrutaţi de noul acţionar încă de la începutul anului, dar nu îşi preluaseră efectiv atribuţiile. El a mai lucrat şi în trecut pe piaţa locală, pentru Domenia Credit (actuala Garanti Credite Ipotecare), deţinută în momentul respectiv de americanii de la GE Money, divizia financiară a General Electric, care s-a retras din România în 2010.

Ana Cernat a fost recrutată de la Bancpost, unde a fost director executiv al direcţiei companii mici şi persoane fizice autorizate. Mioara Popescu este la al doilea mandat de vicepreşedinte al RIB, ea fiind numită prima dată în această poziţie în 2008. Radu Vasilescu a fost recrutat de la Banca Românească, unde s-a ocupat timp de un an de divizia de recuperare creanţe. El a lucrat anterior pentru Volksbank, dar şi pentru administratorul de pensii al ING.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO