Bănci și Asigurări

Banca Mondială a modificat în creştere prognoza pentru evoluţia PIB în România, la 2,9% în acest an

Banca Mondială a modificat în creştere prognoza pentru...

Autor: Dorin Oancea

08.06.2022, 07:15 37

Banca Mondială a modificat în creştere prognoza pentru evoluţia PIB în România, la 2,9% în acest an, după estimarea de 1,9% făcută în aprilie.

În ianuarie instituţia financiară estima o creştere economică de 4,3%.

Instituţia a modificat şi estimarea de creştere economică din 2023 la 3,7$, de la 4,1% în aprilie.

Banca Mondială şi-a retrogradat şi estimarea privind creşterea economică globală la 2,9%, din cauza conflictului din Ucraina, care, alături de alţi factori, a provocat o scădere severă.

"Se aşteaptă ca creşterea globală să se prăbuşească de la 5,7% în 2021 la 2,9% în 2022 - semnificativ mai puţin decât 4,1%, cât se anticipa în ianuarie", se arată în raportul Global Economic Prospects.

"Se aşteaptă ca economia mondială să înregistreze cea mai accentuată decelerare după o primă redresare din recesiune globală din ultimii peste 80 de ani", a adăugat instituţia.

Creşterea economică mondială îşi revenise la 5,7% anul trecut, după încetinirea cauzată de pandemia Covid-19.

"Războiul din Ucraina, blocajele din China, întreruperile din lanţul de aprovizionare şi riscul de stagflaţie lovesc în creştere. Pentru multe ţări, recesiunea va fi greu de evitat", a declarat preşedintele băncii, David Malpass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO