LIVE: Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2021: Cum va evolua piaţa imobiliară în 2022?
Bănci și Asigurări

Banca Internaţională de Investiţii, denumită de Florin Cîţu ”banca ruşilor”, dar unde România este acţionar, a raportat un profit de 7,2 mil. euro la S1/2021

Banca Internaţională de Investiţii - International Investment Bank, o bancă a statelor foste comuniste, unde România continuă să fie acţionar, a raportat în primul semestru din 2021 un profit de 7,2 mil. euro, faţă de 4,9 mil. euro în S1/2020. 

Veniturile din dobânzi au fost de 25 mil. euro la S1/2021, faţă de 21,5 mil. euro la S1/2020. 

Banca are în acest moment active de 1,711 miliarde de euro, faţă de 1,621 miliarde euro la 31 decembrie 2020. Totalul capitalului este de 447 mil. euro.

Banca a fost înfiinţată în 1970 ca o instituţie financiară a statelor foste comuniste. În acest moment, România deţine 6,8% din capital, în timp ce Federaţia Rusă deţine 45%, Ungaria 17%, Bulgaria 11%, Cehia 9,8%. 

România este reprezentată la această bancă de către ministerul Finanţelor. 

Banca, care are împrumuturi date în România de peste 250 mil. euro, a făcut subiectul unei dispute între premierul Florin Cîţu şi fostul ministru de Finanţe Alexandru Nazare. 

Înainte să fie demis din funcţie, Alexandru Nazare a înaintat guvernului un memorandum de aprobare a participării României la o majorare de capital, intenţie cu care premierul Florin Cîţu nu a fost de acord.  

International Investment Bank are acum sediul la Budapesta şi are obligaţiuni în lei listate la Bursa de Valori de la Bucureşti. 

Etichete: banca,actionari

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.