Bănci și Asigurări

Banca Europeană de Investiţii acordă un credit de 30 milioane euro companiei BCR Leasing

Banca Europeană de Investiţii acordă un credit de 30...

Autor: Raluca Ghinea

21.07.2014, 12:49 124

"Finanţarea proiectelor implementate de IMM-uri şi companiile medii este un obiectiv cheie al politicii BEI în România deoarece sectorul IMM şi al companiilor medii reprezintă motorul dezvoltării, inovaţiei şi creării de noi locuri de muncă", a declarat într-un comunicat vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu.

Fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea investiţiilor realizate de IMM-uri pentru achiziţionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale (altele decât terenuri), cercetarea, dezvoltarea crearea reţelelor de distribuţie pe piaţa internă şi pe alte pieţe din UE, acoperind nevoile de capital de lucru pe termen mediu şi lung pentru finanţarea ciclului lor comercial regulat.

Entităţile din sectorul public care implementează infrastructura la scară mică şi medie sau investiţiile sustenabile ale comunităţii vor fi eligibile pentru finanţare cu scopul suportului pentru serviciile publice în domeniile transportului, energiei, reziduurilor, telecomunicaţiilor, apei, sănătăţii şi educaţiei ca şi a locuinţelor sociale.

Creditul BEI este acordat BCR Leasing în cadrul unui plan de acţiune pentru dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, cu accent pe accesul la finanţare al IMM-urilor, competitivitatea şi eficientizarea şi securitatea energetică.

Actualul împrumut reprezintă a doua tranşă a unui credit de 75 milioane euro aprobat de BEI după ce compania a utilizat prima parte a creditului de 15 milioane euro semnat la începutul acestui an.

"Parteneriatul dintre BEI şi BCR Leasing direcţionează resursele financiare direct către nevoile IMM-urilor, companiilor medii şi entităţilor din sectoarele publice. IMM-urile în special reprezintă aproape două treimi din PIB-ul României. Iniţiativa lor antreprenorială, rezultatul producţiei şi formarea capitalului sunt vitale pentru a creştere economică sănătoasă", a afirmat directorul general al companiei de leasing, Bogdan Speteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO