Bănci și Asigurări

Banca elveţiană UBS a înregistrat un avans de 63% a profitului net în T2/2021, până la 2 mld. dolari

Banca elveţiană UBS a înregistrat un avans de 63% a...

Autor: Mircea Nica, Cristian Hostiuc

21.07.2021, 00:00 90

Banca elveţiană UBS a înregistrat un profit net de 2,01 mld. dolari la finalul trimestrului doi din 2021, însemnând un avans cu 63% comparativ cu perioada similară a anului trecut, depăşid aşteptările pentru un profit net de 1,34 mld. dolari, potrivit Reuters.

„Ne vom concentra în continuare pe creştere şi eficienţă, dar în acelaşi timp continuăm să investim“, a spus Ralph Hamers, CEO al UBS. El a mai adăugat că banca a înregistrat cele mai mari niveluri de profit din ultimii cinci ani. Acţiunile UBS s-au tranzacţionat cu 4,6% mai mult la scurt timp după deschiderea pieţei, în timp ce indicele de referinţă al pieţei elveţiene a crescut cu 1,0%.

Analiştii indică venituri mai mari decât se aşteptau la nivel general. Ralph Hamers, în rolul de CEO din luna noiembrie, şi-a propus să se concentreze pe digitalizare pentru a ajuta la câştigarea mai multor afaceri din eşalonurile inferioare. UBS vede un potenţial de a atrage circa 30 mld. dolari anul viitor prin noua platformă online a băncii, lansată în luna mai 2020 în anul următor. UBS a înregistrat 25 de mld. dolari în fluxuri noi de clienţi care au generat venituri din comisioane, în special datorită creşterii puternice din Statele Unite.

Combinat cu pieţe puternice, acest lucru a contribuit la creşterea activelor investite în activitatea globală a băncii de gestionare a averii cu 4% secvenţial, până la 3.200 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO