Bănci și Asigurări

Banca Comerciala Romana mai face un pas in lumea internet-bankingului

05.04.2001, 00:00 36



Incet-incet, in ultima vreme, bancile au inceput sa se orienteze din ce in ce mai mult spre oferirea de servicii electronice, din gama internet-banking-ului, al electronic-banking-ului, concurenta din ce in ce mai acerba in atragerea de clienti punand la incercare inventivitatea bancilor, mai ales in domeniul optimizarii timpului necesar tranzactiilor bancare.

Dupa ce a lansat serviciul MultiCash, prin intermediul caruia clientii BCR pot face plati pe teritoriul Romaniei si pot obtine informatii despre conturile lor cu ajutorul unui calculator, ieri BCR a anuntat ca a lansat e-BCR, un nou serviciu din gama electronic-banking.

Noul produs, e-BCR, este destinat, in special, intreprinderilor mici si mijlocii cu activitate bancara permanenta, dar cu un volum relativ mic de operatiuni si care realizeaza activitatea financiar-contabila cu un numar redus de personal si care nu dispune de resurse umane in domeniul informaticii.

Sistemul de banca electronica e_BCR permite, prin intermediul Internet-ului, efectuarea de plati electronice in lei si obtinerea extraselor de cont si a unor informatii de trezorerie, fara a mai fi necesara deplasarea clientului la sediul unitatii BCR.

Noul serviciu scurteaza considerabil timpul de operare a transferurilor bancare, eliminand documentele pe suport-hartie din circuitul client -banca.

Sistemul e_BCR este operational in regim de testare din luna martie 2001, fiind utilizat de 15 firme dintre care amintim: S.C. Eltop Gorj, Pergo SA Bihor, Esto Romania Arad, Firmelbo Botosani, Integraf Caras, Cad Integrator Bucuresti, Est SRL Olt.

Pentru a beneficia de serviciul e-BCR o companie trebuie sa completeze, la sediul unitatii sale bancare, o cerere de acces (tipizata), semnata de persoana autorizata sa efectueze operatiuni bancare (si care detine drept de semnatura in banca).

Banca va transmite clientului, prin e-mail, programele ce trebuie instalate pe calculatorul societatii, dupa care firma va genera scrisoarea de initializare pe care o va depune la unitatea BCR la care are deschis contul.

Clientul va putea utiliza sistemul e_BCR incepand cu prima zi lucratoare dupa transmiterea scrisorii de initializare.

Sistemul de parole si semnaturi electronice alocate de banca fiecarui utilizator asigura confidentialitatea deplina a operatiunilor si informatiilor.

Serviciul e_BCR va fi pus la dispozitia tuturor clientilor bancii persoane juridice, incepand cu a doua decada a lunii aprilie. De asemenea, e_BCR este capabil sa raspunda si cerintelor clientilor BCR persoane fizice carora le va fi deschis in curand.

Costurile de utilizare sunt aceleasi cu cele ale sistemului Multicash in functie de serviciile selectate de client. Pentru clientii care utilizeaza deja sistemul Multicash nu se vor mai percepe taxe suplimentare.

"Alaturi de serviciul BCR Multicash, care se adreseaza clientilor mari de tip corporatie, noul serviciu e-BCR completeaza oferta de Electronic Banking a bancii, confirmand politica BCR de adaptare permanenta la cerintele mediului de afaceri", se arata intr-un comunicat al bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO