Bănci și Asigurări

Banca Centrală a Ungariei şi-a deschis oficial un birou la New York

Pe lângă biroul din New York, banca centrală a Ungariei mai are trei birouri internaţionale la Paris, Roma şi Hamburg

Pe lângă biroul din New York, banca centrală a Ungariei mai are trei birouri internaţionale la Paris, Roma şi Hamburg

Autor: Anelis Baciu

22.05.2018, 00:04 249

Banca Centrală a Ungariei - Magyar Nemzeti Bank - a înfiinţat un birou la New York,  acesta având scopul de a facilita colaborarea cu Rezerva Federală din SUA (Fed), cu autorităţile de reglementare financiară, dar şi cu organizaţiile economice şi financiare cu sediul în New York.

Banca Centrală a Ungariei intenţionează totodată să-şi extindă parteneriatele academice cu universită­ţile de top din SUA, precum şi să faciliteze programe de schimburi academice.

Biroul de la New York funcţiona din septembrie 2017, însă a fost inaugurat în mod oficial la mijlocul săptămânii trecute.

Acesta este al patrulea birou internaţional înfiinţat de Banca Centrală a Ungariei, după cele din Paris, Roma şi Hamburg.

Potrivit informaţiilor prezentate de site-ul Daily News Hungary, Banca Centrală a Ungariei a cheltuit aproximativ 51.000 de euro pe lună în 2016 pentru susţinerea activităţii operaţionale a celor trei birouri din străinătate. Biroul de la New York va avea trei angajaţi.

Aproximativ 20 de bănci centrale au bi­rouri de reprezentanţă la New York, în ca­drul lor activând circa 100 de persoane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO