Bănci și Asigurări

Banca americană Morgan Stanley plănuieşte să transfere active în valoare de 100 mld. euro din Londra la Frankfurt

Banca americană Morgan Stanley plănuieşte să...

Autor: Mircea Nica

14.12.2020, 00:00 138

Grupul financiar american Morgan Stanley are în plan să transfere active în valoare de 100 mld. euro din Londra către subsidiara sa din Frankfurt în primul trimestru din anul 2021, atunci când perioada de tranziţie a Brexitului se va termina, conform Bloomberg. 

Această mişcare a activelor este un semn al businessurilor care încep să se mute în Uniunea Europeană din Londra în condiţiile în care perioada de tranziţie urmează să se termine fără un acord al serviciilor financiare.

Acest lucru alimentează îngrijorarea unor finanţatori din Marea Britanie că poziţia dominantă a Londrei va fi erodată treptat în următorii ani, pe măsură ce realităţile Brexitului vor prinde contur, împiedicând una dintre cele mai mari industrii ale ţării.

Situaţia în care se află Morgan Stanley, de a muta activele, se regăseşte şi la alţi creditori din America, precum JPMorgan şi Goldman Sachs. Germania se  va trezi cu active de 400 mld. euro, care sunt mutate de finanţatorii străini până la finalul anului.

Schimbările, care pentru JPMorgan înseamnă active de 200 mld. euro şi 200 de angajaţi, reprezintă primul val, susţine Dorothee Blessing, co-şef al unităţii europene de investiţii bancare. Morgan Stanley a mutat deja angajaţi din Londra către diferite părţi din Uniunea Europeană, inclusiv Madrid şi Milano.

Banca, care are peste 5.000 de angajaţi în Londra, are în prezent 350 oameni în Frankfurt, iar subsidiara avea active de 14 mld. euro la finalul anului 2019. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO