Bănci și Asigurări

Banca Agricola face inca un pas spre privatizare

03.07.2000, 00:00 34



Banca Agricola (BA) are deschisa calea spre privatizare, dupa ce SIF Oltenia a renuntat sa mai conteste in justitie reducerea capitalului bancii, iar FPS a acceptat sa compensarea actiunilor detinute de acesta SIF la BA, cu altele intre care si la Banca Comerciala Romana.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in care trebuia sa se discute diminuarea capitalului social al Bancii Agricole, programata pentru vineri, a fost anulata dupa ce FPS si SIF Oltenia au convenit compensarea actiunilor detinute de societate la aceasta banca, a declarat, agentiei MEDIAFAX, presedintele Bancii Agricole, Eugen Radulescu.

SIF Oltenia a actionat in justitie FPS dupa ce, la solicitarea Fondului, AGA Bancii Agricole a aprobat in luna decembrie 1999 acoperirea pierderilor bancii prin reducerea capitalului social de la 1.081 de miliarde de lei la 108 miliarde de lei.

"AGA nu mai avea nici un rost sa se desfasoare, deoarece procesul dintre FPS si SIF Oltenia nu mai are obiect. In cursul zilei de marti, Curtea Suprema de Justitie urmeaza sa ia act de aceasta situatie, urmand ca dupa aceea sa se efectueze modificarea actionariatului la Registrul Comertului", a precizat Radulescu.

Recent, Consiliul de Administratie al FPS a aprobat compensarea, de catre FPS, a cotelor de capital social detinute de Societatile de Investitii Financiare (SIF) la Banca Agricola, in vederea solutionarii litigiului si salvarea de la faliment a bancii, prin continuarea procedurilor de privatizare.

SIF Oltenia a primit de la FPS, in contul actiunilor detinute la Banca Agricola, la valoarea cotei de participare dupa reducerea capitalului social, actiuni la Banca Comerciala Romana (BCR). Valoarea pachetului de actiuni se situeaza in jurul a cinci miliarde de lei. SIF Oltenia detinea 4,99% din capitalul bancii.

Pentru privatizarea bancii si-a manifestat interesul consortiul format din Banca Agricola a Greciei, Rabobank (printr-o filiala) si Fondul American de Investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO