Bănci și Asigurări

Bafin, autoritatea de supraveghere financiară din Germania: Pandemia nu aduce un risc sistemic pentru băncile germane; Deutsche Bank a pierdut 50% din valoare de la finalul lui februarie

Bafin, autoritatea de supraveghere financiară din...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 18:06 253

Pandemia de coronavirus a adus „o povară semnificativă” pe umerii industriei financiare din Germania, însă aceasta nu a generat un risc sistemic de subminare a funcţionării întregului sistem bancar, a explicat Bafin, autoritatea de supraveghere financiară din Germania, potrivit FT.

„Schema de suport pentru lichiditatea companiilor a redus riscul de insolvenţă în masă”, a transmis Felix Hufeld, şeful Bafin, declaraţia autorităţii fiind citată iniţial de ziarul german Handelsblatt.

Hufeld a spus că programul de susţinere pentru companiile aflate în dificultate pe care guvernul l-a anunţat vineri va furniza „un ajutor considerabil” pentru băncile din ţară, întrucât le va stabiliza clienţii.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 50% de la finalul lunii februarie, iar luni scădeau cu 2%.

Hufeld a subliniat că autorităţile europene nu cred că situaţia ar trebui să aducă o condiţii de reglementare mai relaxate, însă a spus că autorităţile de supraveghere ar trebui să trateze situaţia „într-o manieră flexibilă”, în ce priveşte cerinţele de capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO