Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Ţuca Zbârcea au asistat Erste în achiziţionarea unui pachet de 6,3% din acţiunile BCR deţinute de SIF Oltenia

Avocaţii de la Ţuca Zbârcea au asistat Erste în...

Autor: Cristina Bellu

20.08.2018, 00:04 186

Casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii a consiliat Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, în achiziţionarea unui pachet de acţiuni în valoare de 6,3% din bancă, deţinut de SIF Oltenia.

Echipa a fost coordonată de Ştefan Damian, deputy managing partener şi Silvana Ivan-Hanganu, partener.

SIF Oltenia a semnat pe 16 august contractul pentru vânzarea unui pachet de 1,02 miliarde acţiuni BCR  către Erste Group, valoarea tranzacţiei fiind de 140 milioane de euro.

La finele lunii iunie, SIF Oltenia deţinea 6,3% din capitalul social al BCR, pachet evaluat la 500 milioane lei, potrivit raportului semestrial al societăţii. Implementarea contractului de vânzare-cumpărare depinde de obţinerea aprobărilor necesare de la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor în cazul SIF Oltenia, respectiv Banca Centrală Europeană în cazul Erste Group Bank.

SIF Oltenia a raportat venituri totale de 79 milioane lei, faţă de 46 milioane lei în primele şase luni din 2017. În acelaşi timp, profitul net  s-a majorat de la 39 milioane lei în S1 2017 la 70 milioane lei în primul semestru din acest an.

SIF Oltenia are o capitalizare de 1,2 miliarde lei, acţiunile societăţii depreciindu-se cu 4,3% de la începutul anului la BVB.

BCR a înregistrat un profit net de 697 mil. lei în S1/2018 şi a raportat un câştig net de 697 milioane de lei (150 mil. euro) în intervalul ianuarie-iunie al acestui an, acesta fiind cel mai bun prim semestru din ultimii zece ani pentru instituţia financiară.

Cristina Bellu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO