Bănci și Asigurări

Avocaţii de la RTPR au asistat asigurătorul olandez Aegon în vânzarea businessului din România către Vienna Insurance Group, într-o tranzacţie regională estimată la 830 mil. euro

Avocaţii de la RTPR au asistat asigurătorul olandez...

Autor: Cristina Bellu

02.12.2020, 16:34 109

Firma de avocatură RTPR a asistat Aegon în legătură cu vânzarea operaţiunilor sale din România către Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG), ca parte dintr-o tranzacţie regională cu o valoare totală de 830 milioane de euro.

Vânzarea a vizat Ungaria, Polonia, România şi Turcia şi a inclus asigurări, pensii private şi societăţi de administrare a activelor financiare.

Tranzacţia a fost coordonată de biroul Allen & Overy din Amsterdam, echipa de proiect fiind condusă de Katinka Middelkoop (Partner) şi a mai inclus avocaţi din birourile A&O din Ungaria, Polonia şi Turcia. Echipa RTPR i-a inclus pe Mihai Ristici (Partner), Vlad Stamatescu (Managing Associate) şi Marina Fechetă-Giurgică (Associate).

De la finalul lunii octombrie echipa RTPR a anunţat semnarea a opt tranzacţii de M&A, un adevărat record pentru piaţa din România, mai ales într-un an în care la nivel global tranzacţiile de M&A au văzut un declin semnificativ în contextul pandemiei.

O selecţie a tranzacţiilor de M&A în care RTPR a oferit recent consultanţă include Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) în legătură cu achiziţia activelor grupului CEZ din România, cea mai mare tranzacţie din România din ultimii 12 ani; acţionarii Te-Rox Prod, companie românească şi unul dintre cei mai mari producători europeni de huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii, în vânzarea operaţiunilor către grupul suedez Holmbergs; Mitiska REIM, cu privire la vânzarea, printr-un vehicul cu prezenţă locală, a unei proprietăţi din România; Innova Capital în legătură cu achiziţia PayPoint Services SRL şi Payzone SA de la grupul PayPoint, precum şi acţionarii Sano Vita, unul dintre cele mai renumite şi de încredere branduri din industria alimentară din România, în legătură cu vânzarea afacerii către fondul de investiţii american Highlander Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO