Bănci și Asigurări

Aviva: prime subscrise de 13,2 mil. euro la 9 luni

14.11.2006, 18:55 11

Compania de asigurari de viata Aviva Romania a incheiat in primele noua luni ale anului contracte de asigurare in valoare de 46,6 milioane de lei (13,2 mil. euro), cu 20% mai mult fata de nivelul primelor subscrise in perioada similara a anului trecut. In euro, cresterea este de 23,2%.
Activele companiei au crescut cu 27% la noua luni, valoarea acestora ajungand la 125,56 milioane de lei (35,48 milioane de euro).
"Pana la sfarsitul anului intentionam sa ne consolidam pozitia, in special prin participarea la prima etapa a reformei pensiilor private, reprezentata de pensiile private facultative", a declarat Adrian Allott, directorul general adjunct al Aviva Romania. Aviva nu este insa singura companie interesata de piata pensiilor private, alti asiguratori interesati fiind: AIG Life, BCR Asigurari de Viata, ING Asigurari de Viata, Generali, ARDAF, Delta Asigurari sau Certinvest.
Investitiile pe care trebuie sa le faca societatile care vor sa administreze fonduri de pensii private se ridica la cateva milioane de euro, capitalul social minim pentru o societate care va administra fonduri din pilonul II (pensii administrate privat) fiind de 4 mil. euro, iar pentru cele care vor administra fonduri din pilonul III (pensii facultative) - de 1,5 mil. euro. De asemenea, o mare parte din investitii va merge in promovarea acestor produse.
Aviva este una dintre cele cinci companii de asigurari din Romania care vand polite de asigurare de viata unit-linked, adica asigurari cu fonduri de investitii atasate.
Aviva administreaza 13 programe de investitii, denominate in lei, euro si dolari, dintre care doua investesc pe piata imobiliara.
Aviva a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 48,9 mil. lei (13,5 mil. euro) si o pierdere de 12,4 mil. lei (3,4 mil. euro). Coompania are un capital social de 90,38 milioane de lei (25,5 milioane de euro).
Aviva Romania a fost infiintata in 2000 sub numele Comercial Union Asigurari de Viata Romania, principalul actionar fiind Commercial Union International Holdings Limited din Marea Britanie, cu 99,99% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO