Bănci și Asigurări

Aviva a raportat o crestere de 62%

15.02.2006, 19:44 11

Compania de asigurari de viata Aviva a incheiat anul trecut cu subscrieri de 13,5 milioane de euro (aproape 49 de mil. lei), in crestere cu 62% in euro fata de 2004. Compania nu a dat publicitatii si rezultatul financiar pentru 2005.

In 2004, Aviva a raportat o pierdere de peste 2,2 miloane de euro (8,97 milioane de lei).

Compania a lansat ieri doua produse de asigurare de viata care acopera riscul financiar asociat pierderii vietii, a capacitatii de munca in urma unui accident sau invaliditatii permanente sau temporare.

Primul produs se numeste Complet si acopera pierderile financiare cauzate de pierderea vietii asiguratului sau de invaliditatea permanenta sau temporara.

La cererea asiguratulului, aceasta polita poate fi transformata intr-un produs de investitie. Prima anuala minima pentru acest produs este de 60 de lei si poate fi platita in lei, dolari sau euro. Al doilea produs lansat de Aviva se numeste Esential si acopera riscul financiar asociat pierderii vietii sau capacitatii de munca a asiguratului ca urmare a unui accident. Prima de asigurare pentru aceasta polita este mai mica decat in cazul produsului Complet, pornind de la 40 de lei pe an.

Saptamana trecuta, Aviva a intrat pe investitii imobiliare, prin lansarea primului produs unit-linked din Romania care investeste pe piata imobiliara, denominat in euro sau dolari. Pietele vizate sunt cele din Europa Centrala si de Est.

Adrian Allott, directorul financiar al Aviva, spune ca, pentru inceput, nu se vor face investitii pe piata imobiliara din Romania, plasamentele fiind indreptate spre piete ca Republica Ceha, Bulgaria si Polonia.

Aviva Romania face parte din grupul financiar britanic Aviva si are un capital social de circa 22,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO