Bănci și Asigurări

AVBS Credit: Investiţiile preferate de către români atunci când accesează credite bancare sunt achiziţia unei locuinţe (80%), renovarea celei actuale (10%) sau cumpărarea unei maşini (7%)

AVBS Credit: Investiţiile preferate de către români...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2021, 12:48 265

Investiţiile preferate de către români atunci când accesează credite bancare sunt achiziţia unei locuinţe (80%), renovarea celei actuale (10%) sau cumpărarea unei maşini (7%), iar vârsta medie este de 30 ani, clienţii fiind în special din Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Cluj, Timişoara, arată o analiză realizată de AVBS Credit.

Potrivit datelor Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite, în ultimii cinci ani numărul românilor care au contractat credite bancare prin intermediul unui broker a crescut constant, peste 50.000 de clienţi obţinând finanţări cu ajutorul intermediarilor.

„Brokerul de credite bancare a devenit un partener important în procesul de creditare pentru români, trendul este unul ascendent, iar românii aleg brokerii de credite pentru a accesa împrumuturi ipotecare conform nevoilor: fie doresc să îşi achiziţioneze un imobil spaţios, fie un autoturism, fie investesc în renovarea apartamentului. Rolul brokerului bancar este de a fi expert în creditare, dar şi un partener pe termen lung, pentru că alege să rămână alături de client, pe parcursul întregului proces de creditare, dar şi după obţinerea creditului”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

În primul trimestru al anului, firma şi-a dublat volumul creditelor intermediate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 80% din totalul creditelor intermediate în 2020 au fost credite ipotecare, interesul românilor cu venituri medii şi mari s-a direcţionat în achiziţia de locuinţe care să le asigure un confort sporit şi un spaţiu generos pentru a-şi desfăşura de acasă activităţile familiale, profesionale, şcolare, în contextul pandemiei.

Până la finalul anului 2021, AVBS Credit vizează dublarea reţelei de franciză, de la 50 în prezent la peste 100 de parteneri francizaţi, în cele mai importante oraşe din România.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociaţia Română a Brokerilor de Credite).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO