Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa raportează profit de 3,5 mil. euro în S1/ 2020 şi prime brute subscrise de 45,6 mil. euro. Franz Weiler,CEO: Am reuşit să menţinem rezultate foarte bune în ceea ce priveşte profitabilitatea companiei

Austriecii de la Uniqa raportează profit de 3,5 mil....

Autor: Cristina Bellu

25.08.2020, 10:42 106

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele şase luni din 2020 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 45,6 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net total a fost de 3,5 milioane euro, conform IFRS, rezultat semnificativ imbunătăţit comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, ca urmare a măsurilor din zona portofoliului de asigurări auto.

Pe segmentul de asigurări non-auto, compania a raportat o creştere de 15% faţă de perioada similară a anului trecut, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 17,9 milioane euro, potrivit datelor din transmise de oficialii Uniqa.

Activitatea diviziei Uniqa Asigurări de Viaţă în perioada ianuarie-iunie 2020 a continuat să fie susţinută de vânzarea produselor tradiţionale, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cu un volum de prime brute subscrise din asigurările de viaţă în valoare totală de 7,3 milioane euro, conform IFRS, cu 21% sub cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2019.

“Am reuşit să menţinem rezultate foarte bune în ceea ce priveşte profitabilitatea companiei şi este nevoie să continuăm eforturile de a limita impactul contextului generat de pandemie pentru o perioadă mai îndelungată”,  spune Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO