Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa au raportat profit de 1,7 mil. euro în primele nouă luni din 2019 şi prime brute subscrise de 73,4 mil. euro. Franz Weiler, CEO: Rezultatele continuă să fie susţinute de segmentele de asigurări

Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari

Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari

Autor: Cristina Bellu

25.11.2019, 12:15 114

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele nouă luni din 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 73,4 milioane de euro.

Segmentele profitabile ale portofoliului de asigurari au fost principalii contributori la aceste rezultate si au generat o crestere de 6,4% fata de rezultatele obtinute in acelasi interval al anului trecut, în timp ce profitul cumulat al celor doua companii se menţine la nivelul de 1,7 milioane de euro, raportat pentru perioada anteriora a anului curent.

"Asigurarile non-auto au ramas principalul motor de crestere, mentinandu-si trendul ascendent, cu o crestere de doua cifre procentuale comparativ cu aceeasi perioada din 2018, în timp ce în zona asigurarilor de viata, rezultatele pozitive au fost sustinute, in continuare, de cresterea vanzarilor de produse traditionale", spun reprezentanţii companiei.

Pe segmentul auto, strategia Uniqa a ramas definita de limitarea impactului asigurarilor obligatorii de raspundere civila asupra portofoliului, in timp ce asigurarile facultative de tip CASCO au continuat sa sustina cresterea profitabila a companei in zona clientilor retail.

“Ne bucurăm să putem spune că, după primele nouă luni ale anului, rezultatele Uniqa continuă să fie susţinute de segmentele de asigurari care genereaza o crestere sanatoasa si durabila pentru companie”, explică Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO