Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG au pierdut 5 mil. euro în primul trimestru din cauza daunelor mai mari

Grupul austriac Vienna Insurance (VIG), care controleazăcompaniile Omniasig, Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări deViaţă, a înregistrat o pierdere brută de 5 milioane euro dinoperaţiunile locale în primul trimestru, faţă de un profit de 7,4milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Primele brute subscrise de companiile din România ale grupuluiaustriac s-au redus cu 2% în aceeaşi perioadă şi au ajuns la 144,5milioane euro. Afacerile au scăzut cu 3,3% pe asigurări generale(la 117,4 mil. euro) şi au avansat cu 4,2% pe segmental poliţelorde viaţă (27,1 mil. euro).

VIG a înregistrat prima pierdere trimestrială din operaţiunilelocale din ultimii trei ani, în condiţiile în care rata combinată(care arată cheltuielile operaţionale şi cele cu daunele raportatela primele subscrise) a urcat la 110% în intervalulianuarie-martie, faţă de 98% în primul trimestru din 2010.

Cheltuielile cu despăgubirile au crescut de la 90 milioane eurola 102 milioane euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.