Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa l-au numit pe Radu Vasilescu la conducerea Unita

Austriecii de la Uniqa l-au numit pe Radu Vasilescu la conducerea Unita

Radu Vasilescu

20.11.2008, 18:05 65

Radu Vasilescu, care a condus pana in vara operatiunile ING Fond de Pensii, a fost numit la conducerea noii echipe de management a Unita Asigurari, dupa ce compania a fost preluata de grupul austriac Uniqa.

Vasilescu, 43 de ani, il inlocuieste astfel pe Dumitru Iulian, care a ocupat aceasta pozitie din aprilie 2006.
"Procesul de rebranding al Unita in Uniqa Romania se va desfasura in primul trimestru al anului viitor. Printre obiectivele mandatului meu se numara extinderea portofoliului de produse, inclusiv pe segmentul politelor de viata. De asemenea, societatea va intra si pe asigurarile de sanatate, unde Uniqa are experienta si detine 50% din piata de profil a Austriei", a declarat Radu Vasilescu, citat de Mediafax. Noul sef al Unita are o experienta de peste 15 ani in domeniul bancar, asigurari si pensii private, ocupand pozitii de top management in cadrul Citi, Alpha Bank si ING.
Uniqa a decis sa numeasca o noua echipa de conducere la Unita, dupa ce a preluat 100% din actiunile companiei de la Vienna Insurance.
Alaturi de Radu Vasilescu, din noul management al Unita fac parte Alfred Vlcek - chief sales officer si Ileana Horvath - chief insurance technique officer.
Alfred Vlcek a coordonat din 2003 strategia de vanzari a Uniqa Group pentru Croatia, Bosnia, Ungaria, Italia si Romania. El lucreaza in cadrul grupului austriac de peste zece ani si are o experienta in vanzari de 30 de ani.
Ileana Horvath a detinut in ultimii sase ani functia de director general adjunct al directiei de control a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), iar in ultimii doi ani a condus procesul de vanzare al Asiban catre Groupama din pozitia de director general adjunct.
Unita este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala a asigurarilor, cu o cota de 6,5%. Compania a avut o cifra de 142 de milioane de euro in 2007 si 850 de angajati, avand 550.000 de clienti.
Unita a inregistrat o crestere de 46% a afacerilor cu asigurari auto Casco in primele sase luni, pana la 132,5 milioane de lei (36,1 milioane de euro). Aceasta este cea mai importanta linie de business pentru companie, cu o pondere de 49% in portofoliu.
Pe asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA), in schimb, afacerile au scazut cu 13% in aceasta perioada, ajungand la 94,3 milioane de lei (25,7 milioane de euro).
Ponderea acestui segment in primele brute subscrise totale este de 35%.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO