Bănci și Asigurări

ATE Bank a pierdut 600.000 euro in trimestrul I

28.05.2008, 21:30 18

ATE Bank Romania, filiala locala a Bancii Agricole a Greciei, a incheiat primul trimestru cu o pierdere neta de 600.000 de euro, dupa ce in aceeasi perioada din 2007 obtinuse un profit net de 100.000 de euro, conform datelor publicate de banca-mama la Atena, care detine 87% din actiuni. Intregul grup a facut un profit de 32 de milioane de euro. Activele din Romania au stationat la echivalentul a 166 de milioane de euro.
ATE Bank este a treia banca de pe piata care a raportat pierderi pe trimestrul I, dupa Millennium - intrata in sistem in toamna trecuta, si OTP Bank.
Profitul net consolidat la nivelul sistemului bancar a fost de circa 265 mil. euro dupa primele trei luni ale anului, insa castigurile sunt concentrate la bancile mari, primii trei jucatori cumuland aproape 65% din profitul total.
Grecii de la ATE au programate pentru anul acesta investitii de circa 3 milioane de euro pentru extinderea retelei in vederea atragerii clientelei de retail. Actionar minoritar al bancii este IFC, care sprijina orientarea spre agribusiness si microintreprinderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO