Bănci și Asigurări

Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare, AURSF, propune ca dovada poliţei RCA să fie făcută şi în format electronic

Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare, AURSF,...

Autor: Mircea Nica

07.08.2020, 13:00 248

Alin Iacob, preşedinte AURSF: Într-o perioadă cuprinsă de pandemie, cea mai simplă soluţie pentru a arăta dovada deţinerii unei poliţe RCA în format digital nu este o opţiune.

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Fi­nanciare (AURSF) a înaintat o solicitare con­du­ce­rii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a modifica un punct din norma RCA, astfel încât şoferii să aibă posibilitatea de a fa­ce dovada unei poliţe RCA şi în format elec­tro­nic, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul AURSF.

„În momentul de faţă, poliţa RCA se pri­meş­te online. Marea majoritate a oamenilor au smart­phone. Este aberant ca în anul 2020, an al digi­talizării, în plină pandemie, să nu fie posibilă opţiunea de a prezenta o dovadă în format electronic. Sunt şoferi care au poliţa RCA plătită, dar din diferite circumstanţe nu au varianta fizică la îndemână, iar în cazul unui control rutier, amen­da pentru neprezentarea poliţei de asigu­rare în original este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, fi­ind însoţită şi de reţinerea certifica­tului de înmatri­cu­lare“, a spus Alin Iacob, preşedinte al AURSF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO