Bănci și Asigurări

Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor: România are piaţa de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din regiune

Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor: România are...

Autor: Roxana Rosu

26.05.2020, 00:00 112

Piaţa de asigurări auto din România înegistrează cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală şi de Est, după ce în 2019 a raportat cea mai puternică degradare a raportului dintre daunele plătite şi primele brute subscrise, respectiv o creştere cu peste 5 puncte procentuale a valorii acestui indicator, arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (APPA). 

Astfel, în top 5 pieţe de asigurări generale din Europa Centrală şi de Est, România este cea în care asigurările auto au impactul cel mai puternic, atât din perspectiva primelor brute suscrise, cât şi din cea a cheltuielilor cu daunele. 

Piaţa de asigurări auto a raportat în 2019 cea mai mare rată a daunei pe segmentul auto din regiune, de peste 85%, atât pentru clasa RCA, cât şi pentru CASCO, precum şi rate combinate care denotă pierderi financiare importante (116,6% pentru RCA, în creştere de la 111% în 2018, respectiv 122% pentru CASCO, în creştere de la 11,3% în 2018). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO