Bănci și Asigurări

​Asociaţia bancherilor: Următorul segment de creditare accelerată va fi al companiilor

​Asociaţia bancherilor: Următorul segment de...

Autor: Anelis Baciu

07.07.2016, 15:08 650

Acordarea de finanţări companiilor, în special pentru investiţii, va reprezenta în următoarea perioadă un motor de creştere pentru bănci, spun reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„Mă aştep ca următorul segment de creştere accelerată pe creditare să vină din zona companiilor pe componenta de investiţii. Există un potenţial mare de creştere pe acest segment în condiţiile în care România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte ponderea creditării sectorului privat în total credite”, a explicat Sergiu Oprescu, preşedinte al ARB.

La finalul lunii mai a acestui an România înregistra a doua cea mai scăzută pondere a sectorului privat în total credite (70%), după Ungaria.

Deşi bancherii spun că există un mare potenţial de creditare pe zona corporate, deocamdată cererea din partea companiilor destul de redusă. Potrivit, BNR, două treimi din companiile româneşti nu s-ar împrumuta la bănci indiferent de cost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO