Bănci și Asigurări

Asirom a introdus inteligenţa artificială în sistemul de evaluare a avariilor din cadrul poliţelor Casco

Asirom a introdus inteligenţa artificială în sistemul...

Autor: Mircea Nica

09.03.2021, 00:00 355

Asirom, al doilea cel mai mare asigurător local din portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a introdus inteligenţa artificială în sistemul de evaluare a avariilor pentru produsul de asigurare auto Casco, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Introducerea inteligenţei artificiale reprezintă o premieră pe piaţa asigurărilor din România. Iniţiativa este, de fapt, încă un pas pe care Asirom îl face pentru simplificarea şi eficientizarea proceselor şi serviciilor, contribuind la creşterea vitezei de răspuns la solicitările clienţilor şi a gradului de satisfacţie al acestora. Estimarea daunelor asistată de inteligenţa artificială va produce o schimbare majoră în industria asigurărilor auto. Sarcini repetitive de volum ridicat, precum inspecţii fizice, fotografiere şi raportate vor fi executate mai eficient datorită tehnologiilor digitale ca Visual Intelligence”, a transmis Cristian Ionescu, preşedinte al directoratului Asirom VIG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO