Bănci și Asigurări

Asigurătorul austriac Uniqa a înregistrat o scădere a subscrierilor de 6% în România în T1/2020, până la 23,8 mil. euro, în timp ce profitul s-a triplat

FRANZ WEILER, CEO al Uniqa Asigurări: Prima parte a anului 2020 a venit cu provocări majore pentru toată lumea, prin declanşarea unei crize sanitare fără precedent din perspectiva dimensiunii şi a impactului generat.

FRANZ WEILER, CEO al Uniqa Asigurări: Prima parte a anului 2020 a venit cu provocări majore pentru toată lumea, prin declanşarea unei crize sanitare fără precedent din perspectiva dimensiunii şi a impactului generat.

Autor: Mircea Nica

27.05.2020, 08:00 113

♦ Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au adus grupului un profit net cumulat în primul trimestru din 2020 de 2,4 mil. euro, de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe piaţa ro­mâ­nească o companie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primul tri­mestru (T1) din 2020 cu un volum cumulat al pri­melor subscrierilor de circa 23,8 mil. euro (aproxi­mativ 115,2 mil. lei), în scădere cu 6,3% faţă de primul trimestru din 2019, potrivit infor­maţiilor transmise de companie.

„Prima parte a anului 2020 a venit cu provocări majore pentru toa­tă lumea, prin declanşarea unei cri­ze sanitare fără precedent din perspec­tiva dimensiunii şi a im­pac­tului generat. Efectele acesteia se vor contura mai clar în urmă­toa­rele luni, însă rezultatele din pri­mul trimestru şi rapiditatea cu care am reuşit să ne adaptăm acti­vitatea la această nouă realitate ne arată că sun­tem o companie sta­bi­lă, pregă­tită şi responsabilă. Solu­ţiile digita­le dezvoltate de Uniqa, mo­dul în care ne-am recalibrat procesele şi pro­dusele la riscurile gene­rate de pan­demia de COVID-19 şi, nu în ulti­mul rând, calitatea echipei noas­tre de specialişti ne ajută să ne continuăm activi­ta­tea fără provocări ma­jore şi în deplină siguranţă“, a transmis Franz Weiler, CEO al Uniqa Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO