Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Asigurătorii RCA au încheiat un număr de peste 55.000 de clauze de decontare directă în T1/2020

♦ Decontarea directă a rămas şi este opţională pentru clienţi, iar asigurătorii sunt obligaţi să o oferteze.

Companiile de asigurări, care acti­vează pe segmentul asigurărilor auto obli­gatorii (RCA), au înregistrat la fi­nalul primului trimestru (T1) din 2020, 55.714 clauze de de­con­tare directă noi, care reprezintă echiva­len­tul unei valori de 5,56 mil. lei, potrivit in­for­maţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Finan­cia­ră (ASF). Prima me­die anualizată a ră­mas la 110 lei.

„Decontarea di­rec­tă, ca serviciu auxi­liar de gestionare a dau­ne­lor de către asi­gurătorii RCA a propriilor asiguraţi, a fost de­finită şi implementată prin Le­gea nr. 132/2017 privind asigurarea obli­gatorie de  răspundere civilă  auto  pen­tru prejudicii  produse terţilor  prin  ac­ci­dente de vehicule şi tramvaie. Modali­ta­tea de decontare directă este prevă­zu­tă în Norma nr. 20/2017 privind asigu­ră­rile auto din România“, potrivit raportului.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.