Bănci și Asigurări

Asigurătorii mari au plătit despăgubiri de 1 mld. euro în 2012

Asigurătorii mari au plătit despăgubiri de 1 mld. euro în 2012

Autor: Anelis Baciu

21.02.2013, 00:07 651

Companiile membre ale UNSAR - asociaţia profesională a asigurătorilor locali - au achitat anul trecut despăgubiri de 4,4 miliarde de lei (988 mil. euro) pe segmentul asigurărilor generale, cu 7% peste nivelul din 2011. Aceasta înseamnă că aproape trei sferturi din subscrierile înregistrate de aceste companii s-au întors la clienţi sub formă de despăgubiri.

Nivelul despăgubirilor pune o presiune în creştere pe afacerile asi gu rătorilor, care de trei ani nu reuşesc să-şi crească businessurile. Multe companii de asigurări au raportat chiar scăderi de două cifre ale subscrierilor în criză, în timp ce au continuat să plătească daune din ce în ce mai mari.

Cea mai mare parte a daunelor, respectiv 4,2 miliarde de lei, a fost contabilizată în dreptul celor mai mari nouă companii din piaţa asigurărilor. Ponderea daunelor în subscrierile totale, care pe medie ajunge la 73%, variază foarte mult de la o companie la alta, respectiv de la un minim de 55% în cazul Astra la peste 100% în cazul Omniasig.

Asigurătorii din UNSAR deţin peste 85% din piaţa asigurărilor generale, astfel că aceste cifre reflectă îndeaproape performanţa de anul trecut a întregii industrii de asigurări.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO