Bănci și Asigurări

Asigurătorii intră în discuţii pe norma RCA. Problema lor sunt service-urile auto

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

12.09.2014, 00:00 267

Companiile de asigurări au cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să reducă decalajele dintre costurile de reparaţie ale service-urilor auto, care pot fi şi de cinci ori mai mari pentru aceleaşi piese şi aceleaşi servicii, aceasta fiind prima atitudine a UNSAR (asociaţia asigurătorilor) faţă de iniţiativa de modificare a reglementărilor pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA).

Asigurătorii susţin că legislaţia actuală pe RCA permite distorsiuni la nivelul costurilor cu reparaţiile pretinse de unele service-uri auto şi maximizarrea veniturilor acestora. „Se ajunge la supradimensionarea costurilor cu reparaţiile, în condiţiile în care devizele de reparaţii emise de unele unităţi conţin tarife de manoperă şi cu piesele de schimb de două până la peste cinci ori mai mari faţă de mediile practicate de unităţile autorizate de producători“, potrivit UNSAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO