Bănci și Asigurări

Asigurătorii de viaţă au plătit daune şi răscumpărări de 370 mil. lei în S1

Asigurătorii de viaţă au plătit daune şi...

Autor: Anelis Baciu

05.10.2015, 00:00 147

Companiile de asigurări de viaţă au achitat în contul indemnizaţiilor şi răscumpărărilor solicitate de clienţi circa 370 mil. lei în primele şase luni ale acestui an, la acelaşi nivel cu cel de anul trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Sumele care s-au întors la clienţi au reprezentat peste 40% din valoarea primelor brute subscrise în intervalul ianuarie-iunie al acestui an.

Cele mai mari indemnizaţii şi răscumpărări au fost achitate de NN Asigurări (fosta ING Asigurări de Viaţă) şi de Metropolitan Life, 152 mil. lei, respectiv 47 mil. lei. Şi BCR Viaţă a plătit indemnizaţii şi răscumpărări de 44 mil. lei în primul semestru. La nivel de piaţă, plăţile pentru segmetul de asigurări de viaţă tradiţionale şi cele pentru poliţele cu componentă investiţională (unit-linked) au fost asemănătoare, de circa 170 mil. lei. Asigurătorii de viaţă au subscris prime de 840 mil. lei în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a fost raportată atât pe segmentul asigurărilor tradiţionale, cât şi din vânzările unit-linked. Poliţele unit-linked care deţin o treime din portofoliile asigurătorilor au avut o creştere mai accelerată, 14%, faţă de avansul de numai 5% al asigurărilor tradiţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO