Bănci și Asigurări

Asigurătorii au plătit anul trecut 40 mld. dolari pentru catastrofe naturale

Autor: Ciprian Botea

24.03.2011, 12:59 27

Companiile de asigurări au plătit anul trecut 40 de miliarde dedolari la nivel global pentru acoperirea pagubelor produse în urmacatastrofelor naturale (cutremure, inundaţii sau alunecări deteren), de opt ori mai mult decât media anuală înregistrată în anii'70-'80 ai secolului trecut, potrivit unei analize a grupuluiAllianz.

"Principalul motiv care a determinat această evoluţie estereprezentat de creşterea economică: valoarea activelor este încreştere, densitatea populaţie şi gradul de penetrare alasigurărilor s-au majorat, adesea chiar în zonele de risc",potrivit raportului publicat de grupul german.

Despăgubirile achitate anul acesta ar putea creşte consistentdeoarece daunele produse de seismul din Japonia sunt estimate lapeste 200 de miliarde de dolari, nu toate fiind însă asigurate.Grupurile mari de reasigurare se pregătesc să plătească despăgubiricuprinse între 15 şi 25 de miliarde de dolari pentru dauneleproduse de cutremurul care a lovit Japonia în 11 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO