Bănci și Asigurări

Asigurătorii au dublat preţurile imediat ce City Insurance a intrat în faliment. Studiu de caz: Omniasig a dublat preţul RCA la un Volkswagen Passat de la an la an

Asigurătorii au dublat preţurile imediat ce City...

Autor: Mircea Nica

02.10.2021, 14:32 23696

Odată cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi deschiderea procedurii de faliment pentru liderului pieţei asigurărilor, City Insurance, care deţinea o cotă de piaţă totală de peste 20% şi 45% cotă doar pe zona RCA, asigurătorii au crescut semnificativ preţurile la poliţele RCA, în unele cazuri fiind duble sau triple.

ZF a obţinut informaţii de la un cli­ent al Omniasig, prin care o reîn­noire a poliţei la acest asigurător în­seamnă o creştere a preţului cu 106%, odată cu expirarea poliţei curente.

Astfel, pentru un Volkswagen Passat cu un motor de 2.000 cmc, pen­tru care proprietarul a plătit 814 lei anul trecut la Omni­asig, preţ în care este in­clusă şi decontarea directă, începând cu luna octombrie, aceeaşi po­liţă, la acelaşi asigu­rător va fi de peste 1.600 de lei, însemnând cu 106% mai mult, com­parativ cu preţul vechi al poliţei.

Printre alte oferte ob­ţinute de clientul Omniasig de la alţi asigu­rători, prin inter­me­diul unui broker de asi­gurare, cea mai ief­tină poliţă RCA pe care o poate cumpăra, cu opţiunea de decon­tare directă, cu vala­bi­litate de 1 an este la Asirom la un preţ de 1.409 lei, urmat de Allinz-Ţiriac, care a ofertat o poliţă RCA la 1.413 lei şi Uniqa Asigurări, la care preţul ajunge la 1.944 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO